2009. augusztus 29., szombat

Hangás tájakon

Ezt most muszáj megmutatnom! A látvány önmagáért beszél. Ez a sok lila virág a hanga.
Hihetetlenül gyönyörű! Imádom!

És rengeteg van errefelé.


2009. augusztus 23., vasárnap

Clithero és környéke

Jellegzetes angliai városka, hangulatos házak, cégérek, sok virág.

A képen a lényeg a kézimunkabolt, sajnos zárva volt, így csak a kirakaton keresztül lehetett nézelődni.


A várból nagyon szép volt a kilátás.

"Az a szép zöld gyep..."

Kedvenc birkás tájam, a legelőket elválasztó kőkerítésekkel.

Ezek a jámbor jószágok mennek össze-vissza. Nagyon kell figyelni, hogy el ne üsse őket az ember.


Bolton Abbey vasútállomás

Bolton Abbey-ből hazafelé menet, észrevettem, hogy tábla jelzi: vasútállomás. Hirtelen beugrott, vajon milyen lehet egy ilyen szép helyen az állomás. Milyen jól tettük, hogy letértünk ide, kár lett volna kihagyni. Éppen akkor jött meg a szerelvény, gőzmozdonnyal. Olyan volt az egész, mintha visszamentünk volna kicsit az időben.






Első patchwork élményem Angliában, a hölgy zsenilia technikával készült táskája.

2009. augusztus 22., szombat

Bolton Abbey

Bolton Abbey, Yorkshire.
Ez egy XII. századi apátság, nem igazán említi az útikönyv, úgyhogy semmit sem tudtunk meg róla. Sajnos.

Egy biztos: ez is egy gyönyörű hely, és magyar lány árulta a fagyit. Váltottunk pár szót, és mosolyogva továbbsétáltunk. Kicsi a világ!










Nagyon hangulatos kis teaház, itt finom eszpresszókávét ittunk. Rettentő édesek a helyiek, mert mindig rákérdeznek, biztosan ezt kérjük, ez kicsi adag, és közben mutatják a csészét.

A templom rész épen maradt.

Egy kis érdekesség: itt egy fotó a térdeplőről, kézimunka a javából, gobelinöltéssel készült.

2009. augusztus 16., vasárnap

Városunk és környéke

Ez itt Burnley belvárosa. A képen nem látszik, de sajnos nagyon szemetes. A szemétről külön kell szóljak. Óriási csalódás, szörnyűség, mindenütt eldobált kajás és csipszes zacskók, kiürült poharak, dobozos üdítők... és még sorolhatnám. Némiképp kompenzáló tényező a sok-sok virág mindenütt.

Szerencsére nem túl nagy a város kb. 80 000 lakos. Nagyon sok a bevándorló (pakisztáni, hindu), nagyon érdekes ruhákban járnak. Van itt minden, ami kell, számos ruhaüzlet, McDonalds, Tesco, Lidl, Aldi. Van egy nagy fedett piacrész is, még csak átfutottam rajta, de azt láttam, hogy rögtön az elején van egy rövidáru részleg, viszonylag jó választékkal. Anyagüzletet eddig még nem láttam. A Lidlnek nagyon megörültünk, mert tudtunk venni csemegeuborkát, és kockás füzetet, meg sok mást is, amiről már azt hittük, hogy le kell mondanunk.

Ez pedig a lakásunk környéke. Panelház nincs a városban. Még csak most ismerkedünk mindennel, tanulom a bal oldali közlekedést, ami már egyáltalán nem furcsa.

Kettő nagy és gyönyörű parkunk van, rengeteg a virág, a fű is mindig makulátlan, hál istennek itt alig látni eldobott szemetet. Ezek a képek csak az egyik parkból vannak, majd fényképezünk a másikról is. Itt már nagyon fáztunk, haza kellett menni.

Ebben a parkban van egy szép nagy tó, két kőhíddal és rengeteg vadkacsával, csónakázási lehetőséggel. A képen nem látszik, de a tó végében van egy nagy játszótér is.


Na és itt a lényeg, működik itt egy mini vasút, jó nagy kört megy a parkban. Nekünk ez a kedvencünk, mert hogy vonatrajongók vagyunk. A kis vonat szerdán és vasárnaponként üzemel, van rendes megállója, jegykezelője. A mozdonyt váltogatni szokták. A mozdonyt itt éppen Derek vezeti. Megismerkedtünk a "vasúttársaság" tagjaival, akik nagyon kedves emberek. Rögtön az elején kiszúrtak minket, mint idegeneket, és szóba elegyedtünk. Megtudtuk, hogy ők egy kis csapat, hobbijuk ez a kis vasút, felajánlották nekünk, hogy csatlakozzunk hozzájuk. Megtanítják Bencét vonatot vezetni, és minimális összeg befizetése ellenében egész évben korlátlanul utazhat rajta, és segédkezhet az üzemeltetésben.

Burnley egy dombokkal körülvett völgyben fekszik, ebből kifolyólag elég csapadékos, legalábbis ezt mondják, bár ezt mi még nem tapasztaltuk. Sőt, itt hegynek nevezik az egyik dombot. Pendl Hill közkedvelt kirándulóhely, jó magasra megy fel az út, gyönyörű kilátással, mi is tervezzük meghódítani.






Ezek a képek mind a város szélén készültek, nagyon jó, hogy a környékünkön ilyen klassz helyeken lehet kirándulni vagy csak sétálni egy nagyot. Itt most nem látszik, de ezeken a dombokon rengeteg a birka. Nagyon cukik, teljesen odavagyok értük.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin