2009. augusztus 16., vasárnap

Városunk és környéke

Ez itt Burnley belvárosa. A képen nem látszik, de sajnos nagyon szemetes. A szemétről külön kell szóljak. Óriási csalódás, szörnyűség, mindenütt eldobált kajás és csipszes zacskók, kiürült poharak, dobozos üdítők... és még sorolhatnám. Némiképp kompenzáló tényező a sok-sok virág mindenütt.

Szerencsére nem túl nagy a város kb. 80 000 lakos. Nagyon sok a bevándorló (pakisztáni, hindu), nagyon érdekes ruhákban járnak. Van itt minden, ami kell, számos ruhaüzlet, McDonalds, Tesco, Lidl, Aldi. Van egy nagy fedett piacrész is, még csak átfutottam rajta, de azt láttam, hogy rögtön az elején van egy rövidáru részleg, viszonylag jó választékkal. Anyagüzletet eddig még nem láttam. A Lidlnek nagyon megörültünk, mert tudtunk venni csemegeuborkát, és kockás füzetet, meg sok mást is, amiről már azt hittük, hogy le kell mondanunk.

Ez pedig a lakásunk környéke. Panelház nincs a városban. Még csak most ismerkedünk mindennel, tanulom a bal oldali közlekedést, ami már egyáltalán nem furcsa.

Kettő nagy és gyönyörű parkunk van, rengeteg a virág, a fű is mindig makulátlan, hál istennek itt alig látni eldobott szemetet. Ezek a képek csak az egyik parkból vannak, majd fényképezünk a másikról is. Itt már nagyon fáztunk, haza kellett menni.

Ebben a parkban van egy szép nagy tó, két kőhíddal és rengeteg vadkacsával, csónakázási lehetőséggel. A képen nem látszik, de a tó végében van egy nagy játszótér is.


Na és itt a lényeg, működik itt egy mini vasút, jó nagy kört megy a parkban. Nekünk ez a kedvencünk, mert hogy vonatrajongók vagyunk. A kis vonat szerdán és vasárnaponként üzemel, van rendes megállója, jegykezelője. A mozdonyt váltogatni szokták. A mozdonyt itt éppen Derek vezeti. Megismerkedtünk a "vasúttársaság" tagjaival, akik nagyon kedves emberek. Rögtön az elején kiszúrtak minket, mint idegeneket, és szóba elegyedtünk. Megtudtuk, hogy ők egy kis csapat, hobbijuk ez a kis vasút, felajánlották nekünk, hogy csatlakozzunk hozzájuk. Megtanítják Bencét vonatot vezetni, és minimális összeg befizetése ellenében egész évben korlátlanul utazhat rajta, és segédkezhet az üzemeltetésben.

Burnley egy dombokkal körülvett völgyben fekszik, ebből kifolyólag elég csapadékos, legalábbis ezt mondják, bár ezt mi még nem tapasztaltuk. Sőt, itt hegynek nevezik az egyik dombot. Pendl Hill közkedvelt kirándulóhely, jó magasra megy fel az út, gyönyörű kilátással, mi is tervezzük meghódítani.






Ezek a képek mind a város szélén készültek, nagyon jó, hogy a környékünkön ilyen klassz helyeken lehet kirándulni vagy csak sétálni egy nagyot. Itt most nem látszik, de ezeken a dombokon rengeteg a birka. Nagyon cukik, teljesen odavagyok értük.

14 megjegyzés:

  1. Igazán szép, remélem, hogy sikeresek lesztek. Sajnos nem tudom, hogy mivégre kerültetek ide, valószínűleg a munka miatt, de ott sem könnyű, van egy ismerősöm, aki informált, a válság különösen érintette angliát, nagy volt a visszaesés.

    VálaszTörlés
  2. Csodás lehet valóban a táj a képek alapján, remélem minden úgy sikerül, ahogy elképzelted!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű környéken laktok. KÍvánom, hogy minél több helyre eljussatok

    VálaszTörlés
  4. Sok sikert Nektek ! Gyönyörű a vidék, a vasút tündéri !

    VálaszTörlés
  5. Tényleg gyönyörű a táj. Biztos vagyok benne, hogy hamar aklimatizálódni fogtok és élvezitek majd a "nagy kalandot".
    Én pedig várom a további beszámolókat!

    VálaszTörlés
  6. Nem lehetne, hogy naponta kétszer is írj?? :)) Elnézegetném a képeket egész nap. :)

    VálaszTörlés
  7. Drága Szilvi!Ügyesek vagytok!!!!!Milyen jó lehet együtt!!!!
    drukkolok nagyon és várom a beszámolókat,én is igyekszem írni mélt.....
    puszi!!!!:)

    VálaszTörlés
  8. Jó volt olvasni az élménybeszámolót. Én is szívesen mennék... :P

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szép a táj. Sok sikert az új élethez!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon drukkolok, hogy minden úgy alakuljon az életetekben, ahogy elképzeltétek.
    Köszönöm ezt a sok és gyönyörű képet, amit küldtél.
    Biztos, hogy ezután is szorgalmas látogatót leszek. Várom az élmény beszámolókat és sikereket.
    Kisfiadnak sok sok puszit küldök!!! Talán neki lesz a leg nehezebb.

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok! El sem tudjátok képzelni, mekkora boldogság, hogy ilyen sokan köszöntötök és szurkoltok nekünk! Hogy meddig maradunk, még kérdőjeles, egy év biztosan, azután meg ameddig bírjuk és meg nem tanuljuk rendesen a nyelvet.

    VálaszTörlés
  12. Nagyon irigyellek a táj miatt is ,na meg a bátorság miatt is.Ilyen nagy kaland nem adatik meg mindenkinek,csak aki megérdemli:)

    VálaszTörlés
  13. Sok sikert a kinn tartózkodáshoz, és ahogy az előttem szólóktól sejtem, a kinti munkához. Várjuk a további élménybeszámolókat! Az én lányom is erre a nyelvterületre kacsingat, Angliában próbálna majd valamit. Jó hallani az információkat, a képek pedig lenyűgözőek!

    VálaszTörlés
  14. Amikor Birmingham-ben voltunk,olyan volt mint Új-Delhi belvárosa,beszélgettem ott egy mamkával az anyagboltban,ő mesélte,hogy rengeteg Angliában az indiai!Mesés volt látni akkor ott a britt télben azt a sok élénk színű szárit,meg turbánt!!!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin