2009. szeptember 11., péntek

Skipton

Burnleytől 28 km-re fekszik ez a kis városka, Yorkshireban. Keresztül megy rajta a Leedset Liverpoollal összekökő csatorna. Kedvező fekvése felvirágoztatta az ipari forradalom napjaiban. Nem egy raktárépülete még ma is áll.


Ilyen és ehhez hasonló csatorna hajókat lehet bérelni, megtanítják a vezetését és a zsilipelést, azután mehetsz hajókázni. Mivel a sebessége mindössze 3 mérföld óránként (kb. 5 km/h), így Skipton és Liverpool oda-vissza több, mint két hét.


Nagyon tetszett nekünk ez a városka is, pici, hangulatos belvárosi sétányok a kanális mentén a vár tövében. Híresnek írta az útikönyv a piacrészt, régen lehet, hogy voltak jó áruk, de most kissé kínai piacos érzésem volt.

Ez egy fedett bevásárlóutca. Ilyet én még nem is láttam.

Végre belebotlottunk egy cuki kis üzletbe, ahol nekem tetsző dolgokat árultak. A fiúk el is nevezték "anya boltjának". Azóta minden ilyen üzletet így nevezünk.


Azért sok mindent tudtam volna innen választani.


A híres angol telefonfülke. Annyira jellegzetes.

Pihenő emberek a templom kertjében. Félelmetes, hogy az angolok mindenhol tudnak és szeretnek is piknikezni, akár egy belvárosi parkoló betonján is.

Megnéztük a Clifford család kastélyát is, mely kb. a XI. század vége felé épülhetett, és Anglia egyik legjobb állapotban levő középkori kastélya. Berendezés sajnos nem volt, részletes térkép alapján bejártuk az összes termét és a hozzá tartozó épületeket. A képzeletünkre volt bízva, hogyan élhettek itt az emberek.

A kastély ezen része sajnos le volt zárva.

8 megjegyzés:

  1. Újfent nagyon szé helyeken jártatok

    VálaszTörlés
  2. Ismét megköszönöm. (Mindig meg fogom. :)) ) És az az anyabolt... Csuda helyeken jártok! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon hangulatos ez a városka. A képek alapján ismét gyönyörű kirándulásotok lehetett.

    VálaszTörlés
  4. Piknikezésre tuti, hogy ezt a kastély előtti füvet választanám a belvárosi parkoló betonja helyett. :)) Klassz helyek, szép képek.

    VálaszTörlés
  5. Jahj... de jó nektek.... A csodás hangulatú városrészleteket már nem is említem, csak sóhajtozok nagyokat.. De a fülke melletti virágvályútól teljesen lehidaltam..

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, hogy legalább virtuálisan utazhatom a segítségeddel! Arra felfelé még úgy sem jártam! :)
    Puszi

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin