2009. szeptember 24., csütörtök

Chester


Liverpooltól délre fekszik Chester, a Walest határoló dimbes-dombos őrgrófságok legészakibb, egyúttal legizgalmasabb városa a maga Tudor-kori favázas épületeivel.

A római korban Chester fontos erősség szerepét töltötte be Deva néven. A római kori Devában egy teljes egész légió állomásozott és védte a nyugati határt.


Férfi ruhaüzlet kirakata.Ha végigsétálunk a fő utcán, alaposan szemügyre vehetjük a város építészeti jellegzetességét, az út két oldalán sorakozó, kétemeletes üzletházakat, árkádos, fedett utcát képező földszintjükkel. A legrégibb 1486-ból való, a többség a rá következő évszázadban épült.


A városban nagyon sok kiszuperált biciklit látni virágtartónak álcázva. Kár, hogy mindegyik olyan ronda ezüst színűre volt festve.

A parkokban mindenhol elszaporodtak a szürke mókusok, melyek szinte az ember kezéből is képesek elfogadni az ételt.

A katedrális bencés apátság volt, amíg VIII. Henrik fel nem oszlatta a kolostorokat.Sajnos tölgyfából készült legyezőboltozata már csak rekonstrukció, az eredeti nem maradt meg.A terjedelmes déli kereszthajó büszkesége egy pompás festett üvegablak a Viktória-korból.
A katedrális kertje.

Nagy meglepetésemre a katedrálisban volt kiállítva ez a patchwork falikép.

Több, mint hatszáz különböző mintájú térdeplő volt a templomban. Természetesen mind kézimunka. Egy darabig nézegettem őket, tényleg mindegyik más volt. A teljesség igénye nélkül íme néhány darab.

3 megjegyzés:

 1. Ismét nagyon szép helyen jártatok!

  VálaszTörlés
 2. Gyönyörű ez a kisváros is. Fantasztikus, hogy a faházak ennyi ideig fenn maradnak.
  A foltvarrással készült falikép, fantasztikus!
  A térdeplő párnák, úgy nézem gobelin és keresztszemes varrással készültek. Nagyon szép volt megint minden, amit megmutattál.
  Köszönöm és várom a következő beszámolódat.

  VálaszTörlés
 3. Lenyűgöző! Köszönöm, hogy megosztottad velem- velünk!

  VálaszTörlés

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin