2009. október 6., kedd

Pendle Hill - a mi hegyünk

Történt egyszer egy szép napos délutánon, elindultunk sétálni.Sajnos most már nem ilyen lila a hanga, és a napocska is ritkábban süt. Mikor ezek a képek készültek még augusztus vége volt, azóta jártunk a környéken, mert beleszerettünk, meg hát közel is van, de már nyirkos, ködös volt minden.



Magát a hegyet ebből a hangulatos kis faluból is meg lehet közelíteni. Mindig azt kell írjam, hogy hangulatos, de tényleg ez az igazság, az embernek kisimulnak az idegei és mosolyra húzódik a szája, már amikor nincs tátva a csodálkozástól. Mintha megállt volna az idő. Furcsa leírni a falu szót, mert ilyenkor nekem mindig megjelenik a szemem előtt egy muskátlis, hófehér parasztház, gólyafészek, baromfiudvar. Hát ez nem olyan.


Távolban a hegy, innen nem látszik milyen meredek, de épp elég volt feljutni a tetejére, felülről csodálatos volt a táj.

Odafelé menet ilyen szép kis házikó mellett vezetett utunk.

Melynek ilyen gyönyörű portája volt.


Szívesen elfogadnék egy ilyen házat. Nagyon csendes volt a környék, az átmenő turistaforgalom ellenére.

Ez már egy másik kis falu, annak is a kocsmája, háttérben a hegy.


Kocsma belülről. Nagyon jól esett itt a kávé.

Ezt a képet a templomból fényképeztük, innen is jól látszik a hegy. Mire kijöttünk, nem is látszott, mert párában úszott minden, zuhogott az eső. Nagyon hamar képes megváltozni az időjárás, az egyik percben még süt a nap, a következőben meg már esik is az eső. És lehet, hogy ez ismétlődik félóránként.


Nagyon tetszettek ennek a hatalmas üvegablaknak a színei, főleg a sok kék tetszik benne, különleges árnyalat.

7 megjegyzés:

  1. Gyönyörű! Csodálatos képek, örültem, hogy láthattam általad!

    VálaszTörlés
  2. A ti hegyetek :)nagyon szép! A mi dombunk is szép, csak annyira halványak a színei a hetek (hónapok?)óta tartó szárazságtól. Az a hihetetlen zöld, amit minden képeden csodálhatunk a kárpótlás a szeszélyes, esős időjárásért.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm az élmény beszámolót. Minden egyes alkalommal nekem is élmény a nézegetése.
    Köszönöm. Várom a következőt.
    Gyógyulást kívánok a családodnak.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm kedves soraitokat! Ez a sok harsogó zöld
    tényleg pazar látvány.Az eső nem is annyira zavar, inkább a hőmérséklet furcsa.Szinte mindig fázom, augusztus vége óta fűtenek a lakásban. Szerencsére.

    VálaszTörlés
  5. Egy ilyen angol stílusú házban én is szívesen laknék... Azért a környék sem utolsó - és hát a barikák... Még mindig imádom őket!

    VálaszTörlés
  6. Jaj, de szép képek! Mindig szerettem volna ilyen helyen élni, inspirál, megnyugtat...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin